Chinatown ? 5,1%

  • Olvasási idő: 1 perc
You are currently viewing Chinatown ? 5,1%

Tradícionális Gose szecsuáni borssal

Az idei normális időjárású szezonra az a tippünk, hogy a gose lesz az egyik olyan sörstílus, ami közelebb fog kerülni az emberek szívéhez. A gose sörök tradícionálisan savanyított búzasörök, amiknek sokféle történelmi vagy modern változata van.

A Chinatown egy kapocs a kettő között, klasszikus savanyítással készült, viszont szecsuáni borssal kiemelt citrusossággal. Az alfa sorozat most következő tagját csak csapon lehet majd kóstolni.

Ezzel a fűszerrel már régóta szerettünk volna dolgozni, és még anno a Mr. Worldwildnál már majdnem használtuk, de végül az utolsó pillanatban nem adtuk a sörhöz. Egy szuperérzékeny cuccról van szó, ahol nagyon sokat számít az, hogy az ember milyen minőségben tud hozzájutni. A legfrissebb állapotában lehengerlő grapefruit szerű citrosossága teszi különlegessé, kevésbé frissen csak egy indokolatlanul drága bors.

Ne ijedjen meg az, akinek ez még nagyon új, meg más. Legyetek nyitottak, és bízzatok bennünk. 🙂 Ha az uborkasaláta meg tudott Magyarországon születni, akkor ez már szinte citromos gösser ahhoz képest.

Bemutató a Laborban március 22-én 19:00-kor.