Főzdenapló 04.11. – Valhalla

A befelé fordulás pillanatai - jellemezhetnénk a mostani időszakot egyféleképpen. Momentum, amikor erőt gyűjtünk vagy éppen használunk fel. Általánosságban elmondható az, hogy mi emberek motiváltabbak vagyunk a változásra egy nehezebb…

Tovább olvasom Főzdenapló 04.11. – Valhalla

Főzdenapló 2021.03.12. – Kemény, de sikerül

Hány olyan dolog lenne az életünkben, ami soha nem valósult volna meg, ha előre tudjuk, hogy mivel jár majd? Nagy átalakuláson megy át az egész világ, és elég nehéz megjósolni,…

Tovább olvasom Főzdenapló 2021.03.12. – Kemény, de sikerül

Főzdenapló 2020.12.01 – Hegymenet

A helyzet univerzalitása volt az, ami segített ennek a döntésnek a meghozásában. Bármi történik, mindenki számára hasonló helyzetet teremt. Bármi is történik, az mindannyiunkkal történik. Mint a hegymenet a bicajos versenyen. Vajon ez az a pont ahol csalódottan nézzük a lassulást a sebességmérőn? Talán ez az a pont, ahol kétségbeesünk a combunkban dolgozó tejsav égető érzésétől?

Tovább olvasom Főzdenapló 2020.12.01 – Hegymenet

Főzdenapló 2020.10.06 – MADHOUSE

A koronavírus első hulláma után a turizmus leállt, és még akkor sem történt semmi érdemleges, amikor hivatalosan akár még lehetett is volna jönni. Volt pár jó hétvége. Kb ennyi. Mi…

Tovább olvasom Főzdenapló 2020.10.06 – MADHOUSE

Főzdenapló 2020.07.19

A márciusi bejegyzés minden volt, csak nem magabiztos. Egy olyan időszak előtt voltunk, amiről fogalmunk sem volt, hogy hogy fog végződni, és hogy mikor. Biztos van egy polcnyi koronavírus hősút…

Tovább olvasom Főzdenapló 2020.07.19

Koronapló | Főzdenapló 03.23.

Mert egyébként ez az, amit az emberek utálnak ebben az egész kézműves dologban. Amikor kiderül, hogy semmivel sem vagy jobb.

Tovább olvasom Koronapló | Főzdenapló 03.23.

Micromel

Az egész koncepció az úgynevezett session meadek sikerével indult, aminek a lényegét a Malmö Meadery Anderse magyarázta el nekem. Itt az alapból 14%-os, gyilkos árú, szénsavmentes szuper-prémium meadeknek készül egy könnyített és szénsavas változata, ami olcsóbb, és egy teljesen új jelenség. Mead-fröccs? Nos, igen is meg nem is.

Tovább olvasom Micromel

Pastry Sour Ale

Mi úttörőnek tartjuk magunkat a műfajban és nagyon szívesen térünk vissza ehhez a stílushoz, és gondolkodunk a potenciális új vonalakon. A Szilvás Gombóc, a Rákóczi Túrós és a Blackcurrant Trifle után érkezik a Meggyes Pite, ami személy szerint nekem nagyon ízlik, és őszintén meglepődnék, ha megbukna.

Tovább olvasom Pastry Sour Ale

2019 Évértékelő | 2020 Előretekintő

Több, vagy jobb? Kína, vagy Dánia? Focistadion vagy tasting-event? Tartály vagy labor? Befektetők vagy függetlenség? Csapkihelyezés vagy taproom? Dry hopped lager vagy wild ale?

Tovább olvasom 2019 Évértékelő | 2020 Előretekintő