XXVi. Mad Scientist Chess'n'Beer – 12/10 MADHOUSE BUDAPEST

A helyek száma korlátozott, ezért várjuk az előnevezéseket!

DECEMBERBEN IS CHESS’N’BEER

2023 utolsó amatőr sakkversenye, hiszen ismét nagyon szívesen meginnánk veled pár sört vasárnap a sakkasztal felett. Mi megszponzoráljuk ezt, hogy ha van kedved és időd, akkor nyugodt körülmények és jó sörök között játszhatsz más lelkes amatőrökkel (vagyis nem jelenlegi és leendő profikat várunk főleg, de nem akarjuk megmondani persze, ki jöhet és ki nem), minél többen vagyunk, annál jobb. Próbáltuk már a X. forduló alatt 1900-as ÉLŐ ponthatárral is, jó volt, szép volt, de mégis az 1200-as határnál köteleztük el magunkat…

A helyek száma korlátozott, ezért várjuk az előnevezéseket!

VERSENYKIÍRÁS

A versenyre várunk minden amatőr jelentkezőt (maximum 1200 ÉLŐ pont, amennyiben van rangsorod).

A verseny formája 7 forduló, svájci rendszerben, sakkórával, 2×15 perc bónuszidő nélkül. Holtverseny esetén elsősorban a Buchholz értékelés, másodsorban a progresszív érték, harmadsorban pedig a Berger-Sonneborn számítás dönt.

A versenyre történő nevezéssel, vagyis a nevezési díj befizetésével a versenyző minden felelősségének tudatában kijelenti, hogy FIDE ÉLŐ értékszáma (https://ratings.fide.com/) soha nem volt 1200 felett semelyik időkontroll kategóriában (standard, rapid, blitz). A versenyzők ÉLŐ pontszámát a versenybírók ellenőrizhetik, azok esetleges, a szabályokkal szembemenő ellentmondások esetén a versenyzőt a befizetett nevezése ellenére is kizárhatják. Fenti szabály NEM vonatkozik a chess.com és lichess.org értékszámaira, azokat nem vesszük figyelembe.

Regisztráció: 9:30 – 10:30

Kezdés: 11:00

DÍJAZÁS

Az első három helyezett Mad Scientist ajándékcsomagot kap.

♟ A NEVEZÉSI DÍJ 5000 Ft MELY EZÚTTAL KIVÉTELESEN NEM LEFOGYASZTHATÓ

NEVEZÉS

Amennyiben a keret nem telik be előzetesen, van lehetőség helyszíni nevezésre is 6000 Ft nevezési díj ellenében.

♟ FONTOS MÉG

A versenyen csak 18. életévüket betöltött személyek indulhatnak. A versenykiírás tájékoztató jellegű. A rendezőség a változtatás jogát minden kérdésben fenntartja magának. Nézőket várunk.