Mr. Worldwild 3,5%

  • Olvas√°si idŇĎ: 3 perc
You are currently viewing Mr. Worldwild   3,5%

Vicces, mert egy – a nagyk√∂z√∂ns√©g sz√°m√°ra legal√°bbis – nem annyira popul√°ris st√≠lusr√≥l van sz√≥, mi m√©gis tavaly november √≥ta k√≠s√©rletez√ľnk ezzel a s√∂rrel. Mostanra viszonylag magabiztosan kijelenthetj√ľk: a st√≠lusnak megfelelŇĎ s√∂rt siker√ľlt k√©sz√≠teni. 

Sokat gondolkoztunk az extra hozz√°val√≥kon √©s m√°r minden le volt fix√°lva √©s be is volt keverve, amikor az utols√≥ pillanatban m√©gis √ļgy d√∂nt√∂tt√ľnk, hogy ’tiszta’ marad a s√∂r. Egyr√©szt szeretn√©nk tot√°lis csupasz val√≥j√°ban bemutatni a st√≠lust, mivel m√©g nem t√ļl ismert, m√°sr√©szt a TuffBuzz√© √ļgyis bolond√≠tott lesz, harmadr√©szt meg m√°r annyiszor megkaptuk, hogy nem tudunk ‘maszatol√°s’ n√©lk√ľl fŇĎzni, hogy tess√©k: meg lehet k√≥stolni.

A bemutat√≥ cs√ľt√∂rt√∂k√∂n lesz az egyik kedvenc budai hely√ľnk√∂n, a B√∂lcsŇĎ Bar & Foodban.

Továbbmennél?

S√∂rgeek level 1  GO

A berlinereket alapvetŇĎen t√∂bb m√≥don is lehet k√©sz√≠teni. Az elsŇĎ, √©s tal√°n eretnek m√≥dszer az, hogy savat √∂ntenek a s√∂rbe a savany√≠t√°shoz (ha m√°r itt vagy, gondolom tudod, hogy a berliner weisse egy savany√≠tott b√ļzas√∂r ) Ez nem t√ļl eleg√°ns √©s nem is igaz√°n azt kapjuk, ami miatt ez a s√∂r kialakult. Nem a savass√°g a l√©nyeg, hanem a savany√≠t√≥ kult√ļra csod√°latos √∂sszj√°t√©ka a s√∂rrel.

A m√°sodik megold√°s a savany√≠tott mal√°ta haszn√°lata. Itt m√°r t√©nylegesen t√∂rt√©nik savanyod√°s, viszont egy picit nehezebb kontroll√°lni azt, hogy milyen bacik fognak dolgozni pontosan. Itt m√°r a lactobacillus munk√°j√°nak gy√ľm√∂lcse, egy l√°gy gy√ľm√∂lcs√∂ss√©g megjelenik a s√∂rben.

A harmadik m√≥dszer a mostan√°ban nagyon popul√°ris k√©t kult√ļr√°s kettle sour technika. Itt alapvetŇĎen k√©tf√©le erjesztŇĎkult√ļr√°ra van sz√ľks√©g√ľnk, egyet a savany√≠t√°shoz, majd – az ezt lez√°r√≥ √ļjraforral√°s ut√°n – egyet pedig a s√∂rerjeszt√©shez haszn√°lunk. Itt m√°r lehet ‘j√°tszani’ rendesen.

A negyedik m√≥dszer a full old school m√≥dszer, amikor a savany√≠t√≥ kult√ļra nincs kiforralva, teh√°t v√©gig marad a s√∂rben. Itt lehet rengeteg dologgal j√°tszani, de ez egy nagyon megoszt√≥ v√©geredm√©nnyel tud j√°rni. Persze mi im√°djuk, de nektek nem biztos, hogy tetszene.

Mi a harmadik m√≥dszerrel k√©sz√≠tett√ľk a Mr. Worldwildot

Még?

S√∂rgeek level 2  GGOOoooOOO!!44!!

Mi az istent kellett ezen 8 h√≥napig k√≠s√©rletezni? Nos, a mi tapasztalatunk szerint a s√∂rt a mal√°taprofilon √©s a sima alap fŇĎz√©si m√≥dszeren k√≠v√ľl h√°rom dolgok fogja befoly√°solni. Vagy tal√°n elhelyezni a faszas√°gi sk√°l√°n. Az elsŇĎ a v√≠zprofil, a m√°sodik a savany√≠t√≥kult√ļra √©s a s√∂r√©lesztŇĎ szinergi√°ja, a harmadik pedig a ph.

Gyakorlatilag ennek a h√°rmasnak pr√≥b√°ltunk annyi f√©le vari√°ci√≥j√°t megcsin√°lni, amennyit csak b√≠rtunk. Sz√©pen varrtuk el a sz√°lakat, √©s egy idŇĎ ut√°n kialakult, hogy pontosan mivel szeretn√©nk dolgozni. A savany√ļs√°g, a gy√ľm√∂lcs√∂ss√©g, a l√°gys√°g, a sz√©nsav… Mindennek klappolnia kell, hogy ez a s√∂r igaz√°n fasza legyen.

t√∂bb s√∂rgeek szintet nem tudok, mert GergŇĎ szabads√°gon van. Rem√©lem j√≥l √©rzed magad, amig mi hal√°lra dolgozzuk magunkat te hurka!!