A frissességről

  • Olvasási idő: 1 perc
You are currently viewing A frissességről

Ma mennek ki az új főzet smooth hoperatorok.

Ne feledjétek, ezeket a söröket mindig a lehető legfrissebben érdemes inni. De ha már itt vagyunk. Melyik söröknél törekedjünk arra, hogy frissen igyuk?

pl:

-IPA
-APA
-Belga búza
-Bajor búza

Az ökölszabály – hasonlatosan a borokhoz – nagyjából az, hogy minden olyan sört, ahol a frissesség dominál illatban és ízben, a lehető legfiatalabban érdemes inni. Ezeket – ha megtehetik – a sörfőzdék szívesebben teszik csak hordóba és dobozba, mivel ez a két tárolási forma tudja csak 100%-osan megőrizni egy sör frissességét hónapokig.

Ahol az ‘érett’, malátás, aszaltgyümölcsös, karamellás, csokis, kávés ízek dominálnak, a ‘minél idősebb, annál faszább’ elvet követjük. Ezeknél a söröknél a palackos tárolás során kiküszöbölhetetlen (bár jó technológiával minimális) oxigén akár még egy érdekes komplexitáshoz is hozzájárulhat. Ezeknél a söröknél mindenesetre nyugodtan be lehet spájzolni, mert hónapról hónapra finomabb lesz.

Szóval csapjatok le ma a 07.12-es jelzésű palackokra a hétvégére, és élvezzétek úgy a smoothot, mintha csapról húznák nektek.