Funk Soul Brother ✌️ 10.7%

  • Olvasási idő: 2 perc
You are currently viewing Funk Soul Brother ✌️ 10.7%

Lehull a lepel: Brew of the Year 2017

100% Brett Triple IPA fermented and aged in a Hárslevelű wine barrel – 10,7%

Hát gyakorlatilag ez most az a pillanat, amit az egyik legjobban vártunk az egész évben. Elkészült az első fahordóban erjesztett sörünk.

A Funk Sould Brother négy féle brettanomyces kultúrával került erjesztésre, tehát a klasszikus sörélesztőt teljesen kihagytuk a buliból. Nem egy konvencionális, nem egy könnyen értelmezhető sör. Az újhullám és az old school belga kisüzemi extremitás összekapcsolódása egy olyan sörélményt eredményez, amelyhez fogható még tőlünk nem volt elérhető, és megkockáztatjuk, hogy a magyar sörfőzdék közül még senkinél.

Az erjesztéshez és az érleléshez a szakmai közeg számára ismert és elismert Benedek Pince egyik csúcsborának, az Öregtőkéknek a frissen ürített hordóját használtuk. Ezáltal természetesen közrejátszottak a hárslevelű szőlő azon erjesztőkultúrái, amelyek a mi hozzáadott ‘brettünkkel’ karöltve egy közel megismételhetetlen ízprofilt kölcsönöztek a sörnek.

A csütörtöki pre-release esemény a szemptemberi ‘nagybemutatót’ előzi meg, ahol ennek a sörnek egy olyan verzióját fogjátok tudni megkóstolni, amiből egy hordó készült.   Ez a hordó pedig azért különleges, mert egy olyan technológiát alkalmaztunk, amit eddig még soha, az úgynevezett keg-hoppingot. Itt a hidegkomlózás közvetlenül a söröshordóban történik, és ezáltal a sör egy ketyegő bombává változik: pontosan akkor kell elfogyasztani, amikor a hidegkomlózás által kapott aromák a csúcson vannak.