Freaky  ‍♂️ ‍♀️ Freaky 13%

  • Olvasási idő: 3 perc
You are currently viewing Freaky  ‍♂️ ‍♀️ Freaky 13%

Atyaég, mennyi ideje várunk már ennek a bejelentésére. Ránéztem ezredik alkalommal a cimkére, és most eljött az, hogy ‘oké, akkor ezt most felteszem és kész’. Vasárnap este negyed 12, facebook jackpot. Bocs Péter, de már nem bírtam.

TLDR LOL: új sör, elég erős, tökös, még nem kapható, de majd kapható lesz. Szerintünk fasza.

Premium beergeek  edition:

2016-ban kóstoltuk még a TuffBuzz addigra egy éves pumpkin kísérletét, és nagyon tetszett, hogy egy tök más koncepció volt, mint az alap sötőtökös sörök. A klasszik amerikai pite verzió helyett Péter inkább a narancsvirágra és a narancshéjra helyezte a hangsúly, ami így belegondolva nem meglepő, mert valami narancsszármazék szerintem minden sörében van, de szerintem még a pörköltet is azzal eszi. Ami egyébként megfontolandó…

A másik érdekes dolog az volt, hogy ultrahosszú érlelésű a sör, 10 körüli alkohollal. Az ízvilága és a ‘fűszer’ alapvetően inkább az idő volt, ami alatt a sütőtök teljesen egybeolvadt a malátákkal. A harmadik érdekes dolog pedig az volt, hogy nem volt rossz. Pedig kóstoltuk, és kóstoltuk egészen addig, míg az összes palack el nem fogyott belőle. És még akkor sem volt rossz.

Beugrott az az ötlet, hogy ebből a kísérletből kiindulva hozzunk létre közösen egy sört ebben a stílusban, mert alapból akkora macera, ami kívánja a kollaborációt. Nem feltétlenül lenyúlni szerettük volna a babérokat, de akkora potenciál volt a dologban, hogy szerintünk érdemes rápróbálni egy tökéletes verzióra. Bocs….Elkezdtünk rajta dolgozni, megnöveltük az alkoholfokot 13-ra, kialakítottuk a vizet és Gergővégre be tudta vetni a titkos komlóját, ami frissen egy hulladék, de szerinte a legszebben öregedő komló: a polarist.

Több szempontból is rekordokat dönget ez a főzet nálunk:

a) Ez az első olyan sör, ahol a felhasznált ‘szárazanyag’ aránya meghaladja a bűvös 1kg/litert. Jól látod, kedves olvasó, nem ezzel a sörrel fogod megalapozni a stardtestedet, mivel a kalóriatartalma nagyjából a lembas kenyérhez hasonló.

b) Ez az első olyan sör, ahol a főzési idő meghaladta a józan ész határait, majd még nagyjából kétszer meghaladta, mert egy ezres főzőházon lefőzni ezer litert 37 óráig tartott.

c) Ez az első olyan sörünk, amiben polaris komlót használunk, és nem dobtuk ki a kukába.

d) Ez a legmagasabb alkoholtartalmú sör, amit valaha nagyban főztünk. Ökölszabály, hogy minél magasabb egy sör alkoholtartalma, annál több időt kell várni arra, hogy értékelhető legyen. Na ez a sör lehengerlően sokáig volt lehengerlően szar, aztán beütött a polaris.  Amit persze tökre tudtunk, hiszen totálisan megbíztunk Gergőben, úgyhogy egyáltalán nem volt para.

A cimkét ismét ‘független’ grafikus készítette: Haránt Artúrnak jár az elsimerés a fasza kis tökmedúzáért. .

A bemutató a halloween előtti héten lesz, a részletek hamarosan felkerülnek.

u.i: biztos van benne helyesírási hiba, de nem érdekel.