Beer Geek Mojito 6,5%

  • Olvasási idő: 1 perc
You are currently viewing Beer Geek Mojito 6,5%New England stlye IPA mentával

Ahogy már írtuk párszor, az inspirációnál sokszor valamilyen gasztroélmény vagy egy másik megkóstolt sör indítja el a motorokat, viszont néha teljesen spontán a dolog. Az egyik nap arra ébredtem reggel, hogy ‘mentás new england b*meg…’ és mire beértem az üzembe, már nálam volt a menta a kísérletekhez.

Elrajtoltunk hát. A menta esetében arra törekedtünk, hogy ne vegye át nagyon az irányítást, megmaradjon a háttérben, de mindemellett egyértelműen jelen legyen és legyen szerepe az illat és ízélményben, amit a sörtől kapunk. Az alapsörnél megpróbáltunk pár változatot, hogy hogyan reagál: alacsonyabb alkohol/magasabb alkohol több komló/kevesebb komló stb. Végül a magasabb alkohol és a több komló mellett cövekeltünk le meglepő módon. #proscientia
A mi véleményünk egybehangzóan az volt erre a kísérletre, hogy ‘GO’ tehát semmi nem maradt hátra, mint kihozni az alfa főzetet.

A bemutató jövő héten lesz a Laborban, de az, hogy szerda vagy csütörtök azon múlik, hogy mikor készül el a cimkénk, mert egy kicsit megcsusszantunk vele.