Mad Scientist ️x Af Brew️

  • Olvasási idő: 2 perc
You are currently viewing Mad Scientist ️x Af Brew️

Az első nemzetközi kollaborációs sörünk készül! 

Az AFBrew, az Orosz sörforradalom kvázi kirobbantója 2012-ben, és a nagyobbak közül az első helyen rangsorolt sörfőzde vendégségben kishazánkban. Ez most nem egyenrangú felek közös főzése, itt abszolut a miénk a megtiszteltetés.

Elképesztő érzés ez. mert egyrészt benne volt a pakliban, hogy valamikor lesz ilyen, másrészt hatalmas lépés ez három srácnak, akik nemrég még egy garázsban főztek együtt.

Közös főzetnek egy olyan sört szerettünk volna, ami mindkettőnkből ad egy kicsit, így a választásunk egy berliner weisse típusú savanyított sörre esett, ami egy az egyben joghurttal van savanyítva, majd uborkával és paprikával megtolva. A projekt munkaneve: Hungarian Cucumber Salad.

Ez alatt a pár nap alatt is rengeteget tanultunk a srácoktól, többek között azt, hogy ha király akarsz lenni, akkor nem kell beszarni a nagynak tűnő számoktól.

A ‘nem lesz ez egy kicsit sok?” kérdésre – és azért képzelhetitek, mi van ha mi teszünk fel ilyen kérdést – azt a választ kaptuk, hogy ‘de, viszont ez lesz a leguborkásabb savanyú sör a világon’.

Mi pedig bólintottunk, és megrendeltünk 400kg (1350 darab) kígyóuborkát, amit majd szépen meghámozunk és beleteszünk a sörbe.

A sört nagyjából 3,5%-osra várjuk, és ha minden jól megy végre örülhetnek a sörvacsorákat rendező éttermek, mert itt van a párosításotok a gulyás mellé. 

Nemsokára jövünk a további részletekkel

(fotók: Honfi Anna)

**************************************************************

And to our friends in Russia:

It was an incredible honour for us to be able to host one of Russia’s best as our first international collaboration. We wanted to create a beer that gives a bit of something from both of us, so we are brewing a berliner weisse soured entirely with yoghurt and made into an actual side dish with tremendous amounts of cucumber and some paprika. The working title of the beer at this moment is: Hungarian Cucumber Salad.

We have learned a lot in these couple of days, especially that if you want to rule, you should not get scared from numbers looking big. Im not used to aking this question really, but when I asked ‘is that not a bit too much?’ I got ‘maybe, but it will be the most cucumbery beer ever’. So we went with it and ordered 400 kilograms of cucumber which will be peeled, crushed and put into the beer after fermentation.

We are looking at a 3,5%-ish beer which will be the first real beer to be paired with gulyás. 

We are so looking forward to returning the favour and travelling to St. Petersburg next year.

спасибо!