Belga witbier yuzuval, citromnáddal, korianderrel és narancshéjjal
Már régóta agyalgatunk ezen a sörön, de yuzut nem volt túl könnyű szerezni, még a kísérletezéshez sem. Amikor végül összejött a dolog, akkor három irányba gondoltunk elmenni ezzel a sörrel. Az előző post kommentjeinél mind a hármat kitaláltátok, ami óriási. Durva, hogy mennyire képben vagytok már a sörökkel kapcsolatban. Saison, witbier vagy berliner weisse/gose vonalon indultunk el, és végül ezek miatt a szempontok miatt választottuk a witbiert.
1. Van vagy 10 saisonunk már.
2. A savanyú kísérleteknél még nincs kiforrva a víz/laktokultúra/sörélesztő kombinációnk, és nem akartuk elsietni a dolgot.
3. Marhára passzol a yuzu a witbierek korianderes narancsos alapjához.
Az, hogy miért nem nyáron hoztuk ki, annak meg egy nagyon egyszerű oka van: szeretnénk inni belőle sokat most azonnal. Meg amúgy sem kell annyira komolyan venni ezt a téli-nyári sör dolgot.
A nyereményjáték nyertesei: Gál Ágnes, Zelenák Zsolt és Lehel Márk
Bemutató: Február 10. Bölcső Bár