The king is dead. Long live the king.

  • Olvasási idő: 3 perc
You are currently viewing The king is dead. Long live the king.

Egy kemény döntés, amit egyszerűen meg kellett hoznunk és talán a szemléletváltásunk egyik alappillére:

a Smooth Hoperator kikerül az állandó kínálatból.

Most pedig elmagyarázom, hogy miért volt elengedhetetlen ez a lépés, és hogy mi fog történni, és utána garantálom, hogy mindenki boldog lesz. A new england stílusú IPA sörök elképesztően érzékenyek. Sajnos kulisszatitkokat árulnék el, ha elmondanám pontosan, hogy hol és miért, de lényeg, hogy tökéletes körülmények között tartva és kezelve is maximum kettő hónapig tudják az igazi arcukat nyújtani. A Smooth Hoperator egyéves szavidővel bár nem romlott meg, de sok olyan fotót és visszajelzést kaptunk róla, amikor már nem abban az állapotban hagyta el a palackot, ahogy azt mi megálmodtuk. Ezek a sörök szőkén és teljesen ködösen kell, hogy kinézzenek. Ami barnul, az már nem AZ A SÖR. Az oxidációnál a komlóolaj rögtön az elején lebomlik.

A kérdés leginkább az, hogy mi az, ami még belefér, ugye? Hát ez innentől kezdve nem fér bele. Ez van. Az ilyen jellegű sörök palackos gyártását teljesen leállítjuk, és hordóban lesznek elérhetőek. Alkalomszerűen és kettő hónapos lejárati idővel. Ezzel, és némi szelekcióval igyekszünk elérni majd azt, hogy azt igyátok, amit mi szeretnénk, hogy igyatok.

A CORE söreink (tehát az állandóan elérhető sörök) ebből a szempontból “igénytelenebb”, stabil sörök lesznek, amik nem esnek szét akkor, ha nincsenek tökéletesen kezelve. Ezek a sörök mind szeparáltak lesznek, drasztikusan megnövekedett polcidővel és minőségi megtartással. A palackok egy éves szavideje nem fog változni, de jobb érzés lesz rájuk írni. Itt még egyszer kiemelném, hogy nem szavatosságról és romlásról beszélünk, hanem minőségi állandóságról. Az új sorozatban érkező – a dobozolásig – keg-only söröket tehát nem azért fogjuk kiönteni két hónap után, mert megromlottak, hanem azért, mert így tartjuk helyesnek. Egyébként azért nem kell minket félteni, nem annyira maradnak ilyen sörök két hónapig raktárban.

De pont ez a lényeg: a hordókat csapra teszik egyből, a palackok sorsát viszont nem tudjuk kontrollálni. 

A megüresedett pozícióra pedig egy olyan sör fog érkezni, ami szerintünk méltó – vagy még méltóbb – utódja lesz a Smooth Hoperatornak úgy, hogy palackban is nyugodt szívvel ki lehet tenni a polcra. Mondanám, hogy hűtőbe, de ez az idő még csak nagyon kevés szaküzletben jött el, és nem is fogunk úgy tenni és úgy tervezni, mint ha ez nem így lenne:

így most debütál a FROOTH HOPERATOR Passion Fruit IPA.

Ez a sör gyakorlatilag úgy készült, hogy megpróbáltuk a Smooth Hoperator által adott élményt a lehető legjobban beleültetni egy olyan sörbe, ami mindemellett minőségileg stabil tud lenni legalább fél évig (és még utána a 12. hónapig sem számottevő a degradáció). Ennél a sörnél debütálnak az új hátcímkéink, amik egy picit felhasználóbarátabbak és szerintünk jóval szebbek is, mint az eddigiek. Megadunk innentől kezdve pár olyan adatot, ami elősegítheti azt, hogy a sört milyen formában, esetleg mi mellé fogyasszuk.

Aki szerette a Smoothot, az viszont nem kell, hogy búsuljon: a sör nem fog eltűnni teljesen. Az új sorozatunkban olyan termékek lesznek, amik igényelni fogják a különleges törődést, és higgyétek el, a végén be fogjátok látni, hogy így a jobb mindenkinek. Teljesen új kreálmányokat is kóstolhattok majd, de visszatér pár alfa (Blurry Face, Noizy Shark, Stardust, Double Hoperator, Egomaniac, stb) és persze időről-időre a Smooth is.

A jövőben ezekből majd várható dobozos verzió, de ahhoz még először ki kell gazdálkodnunk egy dobozoló apparátust. Ha most tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy ezt egy éven belül meg tud valósulni. Köszönjük szépen a megértést, és reméljük, hogy mindenki elégedett lesz a változásokkal. Más lehetőség úgysincs. Vagyis van: lehettek elégedetlenek is. De minek?