SZÉCHENYI 2020

Pályázatot nyert a Mad Scientist

Kedvezményezett neve: Beerd Brew Design Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma:
Élelmiszeripari üzemek fejlesztése VP3-4.2.1-4.2.2-1-21

Projekt címe, azonosító száma: A Beerd Brew Design Kft. technológiai fejlesztése és energiahatékonyság növelése a sörgyártás területén, projekt azonosító: 3306831927

Szerződött támogatás összege: 32.736.862 Ft

Támogatás mértéke: 40%

Projekt tartalmának rövid bemutatása: A Beerd Brew Design Kft. azzal a szándékkal jött létre, hogy házilag kikísérletezett sörreceptek működő sörfőzdében lefőzésre kerüljön. A Mad Scientist nevű kisüzemi sörfőzde újító receptjeivel, nemzetközi szintű minőségbiztosítási rendszerével és higiéniájával hamar a hazai mezőny élére tört és 2017-től már néhány környező országba is exportált.

A jelenlegi fejlesztés során olyan újításokat tervez a cég, amik néhány kulcsterületen effektívebbé teszik a termelésüket, ezáltal csökkentve az egy liter sörre eső technológiai költségeket. A termék szortiment fejlesztésének hatására a cég kínálata bővül olyan egyedi termékekkel, mint az alacsony szénhidrát tartalmú és gluténmentes IPA termék. A projekt keretében beszerzésre kerülő eszközökkel piaci pozíciója erősödhet, valamint új piacot érhet el a Kft. A megújuló energia fejlesztés hatására az üzem energiafogyasztása csökkenthető.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.08.31.