Mad Scientist x Vylyan Pincészet – Chërka – Chardonnay / IPA hibrid 7,5%

  • Olvasási idő: 2 perc
You are currently viewing Mad Scientist x Vylyan Pincészet – Chërka – Chardonnay / IPA hibrid 7,5%

BREAKÁING NEWS+!!!44!!! A harminckettedik magyar borász-sörész kollaboráció! – mondhatná a rosszmájú riporter, de mivel rólunk nem nagyon ír senki, ezt meglibbentjük most mi, de szigorúan csak a dráma jegyében.

– Miért éreztétek azt, hogy érdemes ebbe belefogni? Érdekes ez még? Hiszen a bor és a sör párosításába már nem egy külföldi, illetve hazai sörfőzde bicskája is beletört.

– folytatná a puhatolózást képzelt riporterünk a maga érthetetlen utalásaival.

– Ó, igen. Köszönjük az érdeklődést, kedves híres lap elismert újságírója. A gondolat már egészen korán megszületett bennünk, mondhatni akkor, amikor még nem is nagyon voltak ilyenek, vagy mi nem tudtunk ilyenekről. Hogy mit tudna egy borász a sörrel kezdeni vagy egy sörész a bor fronton. Ez egy időre elült, aztán megkeresett minket a Vylyan, és elhívtak magukhoz. Itt úgy éreztük, hogy értjük, hogy miről beszél a másik, és elkezdődtek a kísérletek, amiben a borászattól Ipacs Szabó István főborász tőlünk meg a híres/hírhedt Balázsok és Gergő vettek részt.

Szóval tényleg azt lehet mondani, hogy ezekre a kis közös projektekre igény lenne mindkét oldalon. Érdekes is ez az oldal koncepció, mert van olyan pont, ahol van realitása, például abban, hogy mennyire más a habitusa a két bagázsnak. Ezzel szemben viszont az alkohol tartalmú italok iránti fékezhetetlen – már-már bizarr – szenvedély, valamint a folyamatos fejlődésre irányuló kiolthatatlan vágy az, ami abszolút eggyé tesz minket.

A kísérletezés hosszú volt, mert addigra már elkezdtek beérkezni a hazai tételek és úgy éreztük, hogy csak akkor érdemes kiállni valamivel, ha igazán jól sikerül. A Vylyan nagy titkos vágya volt, hogy ők hidegkomlózzanak, szóval az utolsó stádiumban már csak ezen a vonalon mentünk.

A győztes, és most a porondra kerülő verzióban az ikonikusnak számító Hërka chardonnayt ötvöztük egy juicy IPA alappal. A nagy verzióban ez mustként került bele és a teljes sör egy harmadát teszi ki, szóval nem csak meg lett vele kínálva. Az így készült sörlevet a Hërka chardonnay élesztőjével erjesztettük le.

A végeredmény egy átlagosnál hosszabb érési folyamat után egy olyan sör, amit szerintünk érdemes megkóstolnotok. Mi nagyon büszkék vagyunk rá, és a villányi cimboráknak is nagyon tetszett. A sör és a bor szinte egymással táncol minden kortynál, egyik pillanatban az egyikkel, a másik pillanatban a másikkal előtérben. Egy tényleg különleges és egyedi élmény.

A címkénél a Vylyan vitte el a tervezést, szerették volna kipróbálni, hogy milyen, ha egy kicsit jobban elengedhetik magukat. Szerintetek milyen lett? És a sörre kíváncsi valaki? Majd elmondjátok nekik személyesen a véleményeteket a bemutatón: November 7-én a Neked Csak Dezsőben.