Oak Aged Irish Red 5,1%
 
√öjragondoltuk az elsŇĎ s√∂rt, amit a saj√°t fŇĎzd√©nkben fŇĎzt√ľnk 2016 m√°rcius 15-√©n. Ann√≥ meg√°llap√≠totuk, hogy tot√°lisan piack√©ptelen az √≠r v√∂r√∂s s√∂r, viszont ez annyira r√©gen volt, hogy az√≥ta elfelejtett√ľk, √©s mire esz√ľnkbe jutot, m√°r k√©szen volt ez is.
 
Ez a verzi√≥ a f√°val megint egy kis t√∂rt√©neti/modern f√ļzi√≥ra t√∂rekszik. A magyar t√∂lgy az amerikaival szemben nem van√≠lia/k√≥kusz, hanem ink√°bb egy csoki/karamell/mogyor√≥ karakterrel j√°rul hozz√° a s√∂rh√∂z √©s a p√≥lusok miatti mikrooxid√°ci√≥ adn√° a “t√∂rt√©nelmi” jelleget. Ez p√°rosul a huszonegyedik sz√°zadi koncepci√≥ szerinti v√©kony, sz√°raz test mell√©.
 
Geek Level 1
Alap√≥l az√©rt neh√©z st√≠lus az √≠r v√∂r√∂s s√∂r, mert egyszerre szeretn√©nk k√©t dolognak megfelelni. Az alacsony alkohol √©s a sz√°razs√°g st√≠lusk√∂vetelm√©ny, de a karamell √©s alapmal√°t√°k valamint a p√∂rk√∂lt √°rpa egyens√ļlya √°ltali karakterisztik√°t szeretn√©nk min√©l j√∂bban kiemelni, ami pedig √°ltal√°ban ugye vagy marad√©k cukor n√∂veked√©ssel, vagy alkohol n√∂veked√©ssel j√°r. A megold√°st mi nem itt kerest√ľk. Valahogy a testet k√©ne n√∂velni az alkohol √©s a sz√°razs√°g megtart√°s√°val.
A cask ale eset√©ben ez a hord√≥ megnyit√°s√°val sokat javul, mert az oxid√°ci√≥ enn√©l a st√≠lusn√°l meg tudja nek√ľnk adni azt, amit szeretn√©nk. Hasonl√≥an effekt√≠v, mert kr√©mess√©get ad, a nitr√≥s csapol√°s. Sajnos azonban mindkettŇĎ eszk√∂zig√©nyes, √©s palackban mŇĪk√∂d√©sk√©ptelen.
A mi √∂tlet√ľnk most ez a f√°s verzi√≥, mert hasonl√≥an mikrooxid√°ci√≥val j√°r, √©s extra karaktert ad¬† a s√∂rnek a fa eredete √©s a p√∂rk√∂l√©se alapj√°n, ami hozz√°j√°rulhat a testess√©g √©rzet√©hez.